Cardio Indoor Cycling és Spinracing Kezdőknek

Lendülj formába velünk!

Szeretettel üdvözlünk a Spinracing7 csapatában!

Mindenki elkezdi valahol, az első lépést pedig már meg is tetted, amikor a weboldalunkra és a "Kezdőknek" menüpontra kattintottál. A következő néhány sorban igyekszünk összefoglalni a legfontosabb információkat, ezzel segítünk neked, hogy az első Cardio Indoor Cycling, vagy Spinracing órádra megérkezve rendelkezz a szükséges alapokkal és minél hamarabb fel tudd venni a ritmust, be tudj csatlakozni a csapatunkba.

A Cardio Indoor Cycling és Spinracing alapjairól, az órák menetéről, felépítéséről részletesen olvashatsz az "Cardio Indoor Cycling" és a "Spinracing" menüpontok alatt. Néhány szóban összefoglalva, a Cardio Indoor Cycling az országúti kerékpározás edzőtermi változata, a Spinracing pedig az erre épülő gimnasztikai gyakorlatokkal nehezített speciális edzésfajta. Tetszés szerint kipróbálhatod mindkét változatot és akár felváltva is látogathatod a két óratípust. Habár a két edzésmódszer különbözik, de mégis ugyanarra az alapra épülnek fel, ez pedig maga a Cardio Indoor Cycling kerékpár használata. 

Beszéljünk pár szót a Cardio Indoor Cycling kerékpárról! Az országúti, vagy utcai kerékpárokhoz hasonlóan működik, mint például a pedálhajtás, vagy a tetszés szerint állítható kormány és üléspozíció. A Cardio Indoor Cycling kerékpárnak csak egy kereke van, az pedig a lendítő kerék, ami a nevéből is adódóan segít megtartani a lendületet és biztosítja a hajtás közbeni egyenletességet. Az edzőtermi Cardio Indoor Cycling kerékpár rendszerint 20kg körüli lendítőkerékkel van szerelve, ebből adódóan amikor lendületben van, nehéz saját erőből megállítani. Erre a célra szolgál a kormány alatt található, általában piros színű megállító stop, vagy fék gomb. A megállító gomb fokozatos lenyomásával lassíthatjuk és állíthatjuk meg a kereket biztonságosan. A saját erődből soha ne próbáld a lendítőkereket fékezni, balesetveszélyes!

Persze még mielőtt előre szaladnánk és elkezdenénk a tekerést, ismerkedjünk meg néhány további fontos dologgal, mint például a Cardio Indoor Cycling kerékpár személyre szabott, helyes beállítása. A kényelmes pozíciót úgy biztosíthatod magadnak, ha elvégzed a következő lépéseket! 

1. A nyereg magasságának beállítása: Állj a Cardio Indoor Cycling  kerékpár mellé és az egyik térdedet húzd fel úgy, hogy a combod vonala a nyereggel párhuzamos legyen. A nyereg magassága akkor ideális számodra, ha a comboddal egy magasságba állítod.

2. A kormány magasságának beállítása: Alapesetben a kormány magassáság úgy kell beállítani, hogy egy magasságban legyen a nyereggel, de kényelmesebb pozíciót tudsz elérni, ha a kormány egy fokozattal magasabban van a nyereghez képest.

3. A nyereg és a kormány közötti távolság beállítása: Állj a Cardio Indoor Cycling kerékpár mellé, a könyöködet illeszd a nyereg csúcsához és az ujjaidat kinyújtva érintsd meg a kormányoszlop felső részét. Ha az ujjaidat rá tudod helyezni a kormányoszlopra, akkor megfelelő a nyereg és a kormány közötti távolság.

Most, hogy megismerkedtünk a helyes beállításokkal, képzeletben üljünk fel a Cardio Indoor Cycling kerékpárra. A kényelmes pozíció már adott, helyezzük a cipőnket a pedálra és szíj segítségével kényelmesen, ne túl szorosan, de ne is lazán rögzítsük. Ügyelj a cipőfűződ dupla biztosítására, mert a kioldódott, lógó cipőfűző balesetet és ezáltal sérülést okozhat!

Ha van nálad egy kisméretű törölköző és legalább 0,5l folyadék, már indulhat is a Cardio Indoor Cycling -elés! Soha ne tegyél indokolatlanul hirtelen mozdulatokat, ritmusváltásokat. Ügyelj a saját biztonságodra, a folyamatosságra és természetesen mindenben kövesd az instruktorok utasításait, tanácsait!

Köszönjük, hogy figyelmesen elolvastad!

Cardio Indoor Cycling Indor Cycling időpontfoglalás, Spinracing időpontfoglalás telefonon: 06703276932, 

e-mailben: spinracing7@gmail.com