Hasznos információk

Néhány alap információ a Cardio Indoor Cycling és Spinracing edzésekhez

A Cardio Indoor Cycling és Spinracing órák célja maga az edzés, a jó forma és az erőnlét, de mielőtt belekezdenénk, olvassátok el az alábbi jó tanácsokat, hogy a lehető legnagyobb eséllyel kerülhessétek el az esetleges sérüléseket, ezzel is elősegítve az eredményes és sikeres edzést!

Felszerelés

A Cardio Indoor Cycling és Spinracing edzéseket ajánlott a kerékpáros sportágnak megfelelő felszerelésben látogatni. Sportpóló, sporttrikó, kényelmes kerékpáros, vagy egyéb sportnadrág, illetve zárt teremsport cipő. A legjobb választás a tépőzáras, vagyis nem fűzős kerékpáros cipő. Ezen kívül gondoskodj minden edzésre minimum 0,5l folyadékról és kis méretű törölközőről.

Edzés előtt

Mielőtt az edzést elkezdenénk, végezd el a Cardio Indoor Cycling kerékpárod helyes beállításait! A nem megfelelő beállítások és a kényelmetlen testtartások megnehezítik az edzésfolyamatokat.

Bemelegítés

A Cardio Indoor Cycling edzés előtti alapos bemelegítésre minden esetben fordíts elegendő időt és figyelmet. A nem megfelelő bemelegítés könnyen okozhat sérüléseket, izomhúzódásokat. Mielőtt megterhelnéd a testedet, végezd el a bemelegítést, készítsd fel az izmaidat a terhelésre, igénybevételre.

Cardio Indoor Cycling kerékpár használata

Ahogy azt már olvashattad, a legfontosabb szempont az elővigyázatosság és a sérülések elkerülése. A Cardio Indoor Cycling kerékpárokat minden esetben körültekintően és rendeltetésszerűen használd! Ügyelj rá, hogy a pedálokhoz megfelelően rögzítsd a cipődet, valamint ha a cipőd fűzős, akkor a fűzőt úgy kösd meg, hogy ne oldódhasson ki, ne lógjon. A kioldódott cipőfűzőt a pedál elkaphatja és ezzel sérüléseket okozhat. A pedálok lendületét soha ne akard a saját erőddel megállítani, használd a piros fékkart! Cardio Indoor Cycling edzés közben ne tegyél túl hirtelen, vagy megerőltető mozdulatokat, fokozatosan növeld és csökkentsd el az ellenállást. Mindenben kövesd az instruktorok utasításait és ha valamiben nem vagy biztos, nyugodtan kérdezz! Szívesen segítünk mindenben!

Levezetés

Az Cardio Indoor Cycling edzést minden esetben levezető gyakorlatokkal és nyújtással zárjuk. Ez éppen olyan fontos, mint az edzés előtti bemelegítés, fordíts rá kellő figyelmet, ne hanyagold el! Az edzés csak úgy lehet eredményes, ha betartjuk a megfelelő lépéseket és ügyelünk a részletekre.

Köszönjük, hogy figyelmesen elolvastad!

Cardio Indoor Cycling időpontfoglalás, Spinracing időpontfoglalás telefonon: 06703276932, 

e-mailben: spinracing7@gmail.com